Tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Satavalo

Valaistusratkaisut kotiin ja ajoneuvoihin
Verkkokauppa suljettu toistaiseksi

LED lamput

By Testi, 01/11/2014 - 07:36

Säästä energiakustannuksissa vaihtamalla ledlamppuihin.

Led-lamput ovat erittäin energiatehokkaita ja pitkäikäisiä ja ne syttyvät välittömästi täyteen toiminta kirkkauteen. Led-lampuilla voidaan korvata perinteiset lampputyypit. Led-lamppuja on saatavilla lähes kaikilla lampunkannoilla ja perinteiset lamput voidaan korvata led-lampuilla useimmissa käyttökohteissa. Led-lamput ovat myös ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät sisällä elohopeaa.

Säästä energiakustannuksissa

Led-lampuilla voit säästää jopa yli 80% energiakustannuksissa verrattuna perinteisiin lampputyyppeihin ja yli 35% energiansäästölamppuihin verrattuna. Alhainen energiankulutus yhdistettynä erittäin pitkään käyttöikään tekee led-lampusta markkinoiden energiatehokkaimman lampputyypin. Vaikka led-lamput ovat hankinta kustannuksiltaan hieman perinteisiä lamppuja kalliimpia maksavat ne itsensä takaisin keskimäärin jo alle vuodessa.

Useita käyttökohteita

Led-lamput ovat hyvin monikäyttöisiä ja sopivat erinomaisesti yleis- ja kohdevalaistukseen kotitalouksissa ja julkitiloissa niin sisä- kuin ulkokäytössäkin. Led-lamput ovat hyvä vaihtoehto myös sellaisiin käyttökohteisiin joissa tarvitaan lampun nopeaa syttymistä, sillä ne syttyvät välittömästi täyteen kirkkauteen. Useat led-lamput sopivat myös himmenninkäyttöön. Led-lamppuja on saatavilla useita värisävyjä hehkulampun kellertävästä luonnonvalkoiseen aina kylmänvalkoiseen värisävyyn asti. Voit siis valita käyttökohteen mukaan millaisen väriefektin haluat lampultasi. Pitkän käyttöiän ansiosta lampun vaihtotarve luonnollisesti vähenee ja paikoissa joissa lampun vaihto on hankalaa ja työlästä on led-lamppu oikea valinta.

Led-lampuissa on eroja

Markkinoilla on useita lamppuvalmistajien tuotteita, mutta ne eroavat hyötysuhteeltaan ja laadultaan suuresti. Usein kuulee väitettävän että led -amput eivät kuumene, mikä ei pidä paikkansa.  Led-lampun kupu ei kuumene kuten perinteisissä lampuissa mutta elektroniikka lampun sisällä kuumenee. Suurin ero hyvän ja huonon ledlampun välillä syntyy siitä kuinka lämpö pystytään johtamaan pois lampun sisältä. Suuret lamppuvalmistajat käyttävätkin paljon aikaa jäähdytysominaisuuksien parantamiseen ja kehittämiseen. Halvat ”kiinan” lamput saattavat kuumentua niin paljon että käyttöikä jopa puolittuu luvatusta Tosin joukossa on myös hyviäkin lamppuja, mutta niiden löytäminen on tuurikauppaa. Laadukas led-lamppu myös tuottaa samalla energiankulutuksella enemmän valoa kuin vastaava halpa marketti lamppu. lmoitetut energiankulutukset pitävät myös melko tarkasti paikkansa.  Laadukas lamppu ei myöskään muuta lampun värisävyä vanhetessaan.

Category: