Tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Satavalo

Valaistusratkaisut kotiin ja ajoneuvoihin
Verkkokauppa suljettu toistaiseksi

Xenon muutossarjat

By Testi, 01/08/2014 - 21:31

Yleistä tietoutta xenon muutossarjoista.

Asennuskohteet

Xenonmuutossarjamme voidaan asentaa lähes kaikkiin ajoneuvoihin joissa on 12 tai 24Voltin jännitejärjestelmä kuten: autot, moottoripyörät, työkoneet, työvalot ja lisävalot.

Asennus

Muutossarjan asennus on yleisimmin hyvin nopea, helppo ja vaivaton toimenpide, joka ei vaadi erityistä ammattitaitoa. Jos kuitenkin olet epävarma asennuksen oikeellisuudesta on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen.  Alkuperäinen halogeenipolttimo korvataan samankantaisella xenonpolttimolla ja yhdistetään xenonmuuntajaan eli ”ballastiin”. Valojen ohjaus otetaan alkuperäisestä polttimon liittimestä. Ainoa muutos joka useimmiten joudutaan tekemään, on läpivienti johtosarjalle umpion takasuojakupuun.

Tuotepakkauksen sisältö

Xenonmuutossarjamme sisältävät kaiken tarvittavan valojesi päivittämiseksi xenonvaloiksi.

Tuotepakkaus sisältää:

·         2kpl xenonpolttimot

·         2kpl ballastit

·         Asennustarvikkeet

·         Asennusohjeet

·         Canbussarjat sisältävät häiriönpoisto johtosarjan

·         Bi-xenon sarjat sisältävät valojen ohjainyksikön

 

Mitä tarkoitetaan Bi-xenoneilla?

Bi-xenoneilla tarkoitetaan xenonpolttimoa jossa pitkät ja lyhyet valot ovat toteutettu samalla polttimolla esim. H4 muutossarjat. Valokuvio muuttuu ohjainyksiön ohjatessa liikkuvaa bi-xenon polttimoa.

Mitä tarkoitetaan Canbus muutossarjalla?

Canbus muutossarja ovat kehitetty erityisesti CAN-väylä ohjatuille ajoneuvoille. CAN-väylässä kaikki ohjaukset välitetään sähköisinä viesteinä  parikaapeleita pitkin eri toimilaitteille. Can väylässä sama tieto voidaan välittää useille moduleille samanaikaisesti ja se mahdollistaa vikailmoitusten merkinannon esim. ilmoitukset palaneista polttimoista. Xenonien pienemmän virrankulutuksen vuoksi ajoneuvo saattaa luulla polttimon palaneen ja siksi sytyttää palaneen polttimon merkkivalon. Ongelman ratkaisemiseksi on kehitetty canbus muutossarjat, jotka johtoon asennetun vastuksen avulla estävät häiriöilmoitukset. Useimmiten ajoneuvot voidaan myös uudelleenohjelmoida xenonvaloille. Onko ajoneuvosi can-väylä ohjattu? Se selviää yleensä ajoneuvon ohjekirjasta tai vastaavasti voit irrottaa yhden polttimon ja tarkistaa syttyykö mittaristossa merkkivalo palaneesta polttimosta.

Valintakriteerit

Muutossarjaa valitessa sinun tulee tietää millä polttimonkannalla xenon polttimosi tarvitset sekä toimintajännitteen 12 tai 24V. Voit tarkistaa polttimotyypit polttimo oppaastamme.

Jälkiasennus xenonien lainsäädäntö

Kaikkien ajoneuvoon asennettujen osien tulee olla CE-hyväksyttyjä. Asennettaessa xenonvalot myös ajovaloumpioiden pitää olla hyväksytyt xenonvaloille. Sellaisenaan ne kelpaavat vain maastokäyttöön. 2001-> uudemmissa ajoneuvoissa tulee myös olla ajovalojen automaattinen tasonsäätö jos asennetaan xenonvalot lähivaloumpioon. Lisätietoa ajoneuvolainsäädännöstä saat asiakaspalvelustamme tai osoitteesta www.trafi.fi

Category: